Mijn beste cryptocurrency om te kopen voor 2022 (en het is niet eens dichtbij)

Mijn beste cryptocurrency om te kopen voor 2022 (en het is niet eens dichtbij)

Ethereum 2.0 zou de komende jaren Ethereum voorbij Bitcoin kunnen brengen. Ten goede of ten kwade is het hoofdstuk 2021 van al onze investeringsreizen tot een einde gekomen. Vooruitkijkend, kunnen veel beleggers zich ongemakkelijk voelen bij het kopen of zelfs maar houden van dure aandelen, aangezien de S&P 500 rond een recordhoogte zweeft na bijna een verdubbeling in drie jaar.

Ethereum (CRYPTO:ETH) is in 2021 meer dan verviervoudigd. Maar de prijs alleen is niet de enige maatstaf voor waarde. Welke crypto kopen online? Als we uitzoomen, zijn er genoeg redenen om te suggereren dat Ethereum nog steeds een koopje is voor langetermijnbeleggers. Hier zijn een paar redenen waarom.

Een weergave van rode, roze, paarse, blauwe, grijze en zwarte computers, printplaten en onderling verbonden blockchains illustreert de cryptomarkt.

De basis van gedecentraliseerde financiën

Als 2021 ons iets heeft geleerd, is het dat investeren in bewezen toonaangevende bedrijven een geweldige manier is om meer vermogen te vergaren en de markt jaar na jaar te verslaan. Kijk maar naar de grafieken van grote aandelen zoals Apple (NASDAQ:AAPL) en Microsoft.

Crypto is meer mainstream geworden, maar het is nog steeds een ongelooflijk jonge industrie met weinig praktische toepassingen. In plaats daarvan worden de meeste bestaande projecten gewaardeerd vanwege hun potentieel om de financiële sector te ontwrichten, of dat nu is door middel van slimme contracten, een grootboek (blockchain) dat de noodzaak van externe tussenpersonen (banken) vermijdt, of een geheel nieuwe manier om te beveiligen en over te dragen rijkdom.

Ethereum is een infrastructuurspel op de groei van gedecentraliseerde financiën (DeFi), niet-vervangbare tokens (NFT’s), initiële muntaanbiedingen (ICO’s) en meer. Als de basislaag waarop veel Layer 2-projecten zijn gebouwd (denk aan Polygon en Chainlink om er maar een paar te noemen), draagt ​​Ethereum niet noodzakelijkerwijs veel van de innovatie zelf bij. Maar zonder dat gebeurt veel blockchain-innovatie niet.

Op deze manier is Ethereum als een iPhone, terwijl DeFi-projecten (dApps) als applicaties op een smartphone zijn. Apple is niet het meest waardevolle Amerikaanse bedrijf omdat het meer gebruiksscenario’s voor zijn computers en telefoons heeft gecreëerd. Het is waardevol omdat het zijn hardware sneller en sterker bleef maken, terwijl andere bedrijven de noodzakelijke rol die telefoons en computers in ons dagelijks leven spelen exponentieel verbeterden.

 

Een langverwachte upgrade

Het doel van Ethereum is om een ​​veilig, beveiligd en snel netwerk te onderhouden dat de ruggengraat blijft naarmate DeFi groeit. Het probleem is dat de transactiekosten van Ethereum zijn gestegen en dat de snelheid is afgenomen omdat het verkeer op het netwerk de afgelopen jaren is gestegen. De oplossing van Ethereum is om te veranderen van een proof-of-work consensusmechanisme naar een proof-of-stake-mechanisme dat de energiekosten verlaagt, de snelheid verbetert en Ethereum ook gebruiksvriendelijker en schaalbaarder maakt.

Ethereum 2.0 wordt naar verwachting ergens dit jaar verwacht en klinkt in theorie geweldig. Maar de realiteit is dat niemand echt weet hoe goed de upgrade zal verlopen totdat het gezegd en gedaan is. Als het goed gaat, kan de lucht echt de limiet zijn voor Ethereum. Validators, geen miners, zullen het netwerk meer gedecentraliseerd en veiliger dan ooit maken. Crypto creditcard aanvragen is mogelijk online. Sharding, dat in feite meerdere blockchains van één blockchain afdraait, zorgt voor een beter laadbeheer naarmate Ethereum in de loop van de tijd schaalt.

Ethereum 2.0 zou het potentieel creëren voor Ethereum om veel van het hulpprogramma uit te voeren dat andere Layer 2-oplossingen momenteel bieden. Anders gezegd, Ethereum zou een nog groter deel van de activiteit op zijn blockchain krijgen, en dat zou het nog waardevoller kunnen maken naarmate het meer projecten host.

 

Ruimte voor concurrentie

Je hebt misschien andere Layer 1-proof-of-stake-crypto’s zoals Solana (CRYPTO:SOL) gehoord die potentiële “Ethereum-moordenaars” worden genoemd omdat ze vergelijkbare functies als Ethereum uitvoeren tegen lagere kosten en hogere snelheden.

Solana is uitgegroeid tot een van de grootste cryptovaluta’s, zowel qua volume als qua marktkapitalisatie, omdat het netwerk zo goedkoop en snel is. Maar dat komt omdat Solana meer gecentraliseerd is dan Ethereum en Bitcoin, dus het offert wat veiligheid op ten gunste van bruikbaarheid. Naarmate DeFi groeit, is er voldoende ruimte voor Solana, Ethereum en andere Layer 1-blockchains om naast elkaar te bestaan. Voorlopig is Solana geweldig voor het bouwen van applicaties of het leveren van snelle en eenvoudige services. Maar grote projecten die afhankelijk zijn van ijzersterke beveiliging, zouden waarschijnlijk nog steeds de voorkeur geven aan een op Ethereum gebaseerde backbone, ook al is deze momenteel langzamer en duurder.

 

Een evenwichtige manier om in crypto te investeren

De upgrade van Ethereum is spannend en een beetje eng. Maar deze gevoelens horen bij de koers in de cryptowereld. Sommige beleggers wachten misschien liever aan de zijlijn omzorg ervoor dat Ethereum 2.0 is wat we hopen dat het zal zijn. Anderen willen misschien Ethereum gemiddeld in dollars kosten, in het vertrouwen dat het zijn knikken zal gladstrijken en op de lange termijn zal groeien.

Wat je persoonlijke voorkeur ook is, Ethereum onderscheidt zich als de beste risico-/rendementscryptocurrency die er is vanwege zijn potentieel om de wereldeconomie in 2022 en daarna te verstoren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.