DVLA geeft dringende waarschuwing over nieuwe rijbewijsdeadline

DVLA geeft dringende waarschuwing over nieuwe rijbewijsdeadline

De Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA) heeft een waarschuwing afgegeven over een nieuwe rijbewijsdeadline die bestuurders van de weg zou kunnen houden als ze niet voor het einde van het jaar verlengen.

Ambtenaren hebben bestuurders gewaarschuwd waarvan de verlengingsdatum van hun rijbewijs is verlengd vanwege de coronaviruspandemie tussen 1 februari 2020 en december 2020, hebben tot het einde van dit jaar de tijd om een ​​nieuwe aan te vragen.

Achterstanden

Vanwege achterstanden heeft het bureau chauffeurs echter verteld dat ze zich vóór november moeten aanmelden om ervoor te zorgen dat hun rijbewijs op tijd arriveert. Online auto theorie oefenen gratis is mogelijk. Het komt te midden van een achterstand van aanvragen met verlengingen die in augustus zijn verzonden en waaraan nog wordt gewerkt.

 

DVLA probleem achterstand waarschuwing gekoppeld aan Covid

In augustus krijgen automobilisten te horen dat ze lang moeten wachten op hun nieuwe rijbewijs. “Met 49 miljoen chauffeurs en 40 miljoen voertuigen op de weg, doen maandelijks miljoenen mensen transacties met ons”, aldus de DVLA.

“We geven jaarlijks ongeveer 12 miljoen rijbewijzen en 18 miljoen voertuiglogboeken uit en beantwoorden elke maand ongeveer 1 miljoen telefoontjes.” Ze voegden eraan toe: “Sinds april vinden er industriële actie plaats en PCS richt zich op verschillende gebieden binnen DVLA die zijn ontworpen om een ​​maximale negatieve impact op het publiek te hebben.

“Dit betekent dat er aanhoudende vertragingen zijn bij papieren aanvragen en bij het bereiken van ons contactcenter. Er zijn geen vertragingen voor degenen die online solliciteren.””Het spijt ons voor het veroorzaakte ongemak, maar we werken zo snel als we kunnen om uw aanvraag te behandelen. We ontvangen elke dag ongeveer 60.000 poststukken die moeten worden geopend en verwerkt.”

 

Verschillende manieren om een ​​nieuw rijbewijs aan te vragen

De snelste manier om een ​​nieuwe licentie aan te vragen is online met het DVLA-waarschuwingspapier. Aanvragen kunnen tussen de zes en tien weken duren. Snelheid die je mag met aanhanger vind je online. Een DVLA-woordvoerder zei: “Onze online diensten zijn niet getroffen door de pandemie en blijven normaal en zonder vertragingen draaien.

“Er zijn vertragingen bij het verwerken van papieren aanvragen als gevolg van aanhoudende vakbondsacties en vereisten voor sociale afstand, wat betekent dat we op elk moment minder personeel dan normaal ter plaatse hebben gehad.

“De verwerking van papieren aanvragen duurt gemiddeld zes tot tien weken, maar er kunnen langere vertragingen zijn voor complexere transacties, zoals die waarvoor medisch onderzoek nodig is.”

 

Als uw vergunningaanvraag extra controles vereist, moet u mogelijk nog langer wachten

De DVLA zei: “Er kunnen extra vertragingen optreden bij het verwerken van complexere transacties, bijvoorbeeld als medisch onderzoek nodig is als onderdeel van uw rijbewijsaanvraag.”

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.